تقویت رایتینگ انگلیسی + نوشتن نامه به انگلیسی
در این مقاله میخواهیم تا بهترین و کاربردیترین روشها برای تقویت رایتینگ انگلیسی را با شما در میان بگذاریم. رایتینگ انگلیسی یک از مهارت های مهم زبان انگلیسی است که اغلب زبانآموزان توجه کافی را به آن نمیکنند! شاید تقویت این مهارت برای زبان آموزان سطوح پایین و متوسط، به اندازه تقویت اسپیکینگ و لیسنینگ مهم نباشد، ولی لازم است تا لااقل با اصول اولیه آن به خوبی آشنا باشیم.
آگاه بودن از روشهای تقویت رایتینگ برای زبان آموزانی که قصد شرکت در امتحان آیلتس و یا تافل را دارند، ضروری است. اما جدای از این افراد، هر زبان آموزی که با هر هدفی یادگیری زبان انگلیسی را شروع کرده و قدم در این مسیر گذاشته است باید بداند که چه طور میتواند یک رایتینگ انگلیسی بنویسد.
زبان یعنی برقراری ارتباط؛ اما این ارتباط همیشه هم بهصورت حضوری و یا مکالمه کردن نبوده و برخی از اوقات شما بنا به شرایط باید با استفاده از رایتینگ انگلیسی این ارتباط را با دیگران ارتباط برقرار کنید.
یکی از مثالهای سادهای که می توانم برایتان بزنم نوشتن نامه به انگلیسی است. این نامه میتواند نوشتن نامه اداری به انگلیسی در یک محیط کاری و یا نوشتن یک نامه دوستانه باشد. در ادامه این مطلب درباره چگونگی نوشتن نامه به انگلیسی بیشتر صحبت خواهیم کرد.
برای نوشتن رایتینگ انگلیسی هدف و مخاطب خود را بشناسید
اولین راه تقویت رایتینگ انگلیسی این است که بدانیم نوشتن یک مطلب به هر زبانی یک محصول فکری است؛ یعنی بر خلاف مهارت ریدینگ که شما فقط یک نوشته آماده ای را مطالعه میکنید و سعی میکنید آن را درک کنید، برای نوشتن رایتینگ باید خودتان مطلبی را خلق کنید.
مرتبط بخوانید: تقویت ریدینگ انگلیسی به طور حرفه ای!
اولین گام برای هرچه بهتر نوشتن رایتینگ انگلیسی این است که به دو نکتهی اساسی توجه ویژهای داشته باشید:
نکته اول اینکه هدف نوشتن این رایتینگ انگلیسی چیست؟ یعنی از خودتان پیش از آنکه دست به قلم شوید و شروع به نوشتن کنید بپرسید که به چه منظوری میخواهم آن را بنویسم؟ برای مثال آیا هدفم از نوشتن این مطلب صرفاً آگاه کردن مخاطب از یک موضوعی است و یا می خواهم به توصیف یک واقعه بپردازم؟
و اما نکته دوم حائز اهمیت این است که مخاطب خود را بشناسید؛ یعنی بدانید که چه گروهی از افراد و یا چه شخصی قرار است رایتینگ انگلیسی شما را بخواند؟ آیا قرار است متن شما را یک استاد دانشگاه بخواند یا یک داستان کودکانه است و مخاطب آن بچهها هستند؟
توجه کردن به این نکات ذکر شده به تقویت مهارت نوشتاری شما تا حد زیادی کمک خواهد کرد و به مسیر فکری شما جهت نوشتن یک رایتینگ انگلیسی نظم میدهد.
اهمیت گرامر زبان انگلیسی و لغات انگلیسی در تقویت رایتینگ
یکی از گامهای اساسی تقویت رایتینگ این است که دانش خود را در بحث گرامر زبان انگلیسی و همچنین دایره لغات انگلیسی افزایش دهید.
به یاد داشته باشید که برخوردار بودن از این موارد ذکرشده در کنار یکدیگر به شما کمک میکند تا یک رایتینگ انگلیسی صحیح را بنویسید؛ چراکه گرامر زبان انگلیسی همانند قالبها میماند که برای بیان منظور خود باید لغات انگلیسی را در این قالب ها بریزیم و بتوانیم به راحتی با مخاطب خود ارتباط برقرار کنیم.
البته که برای تقویت مکالمه هم باید با گرامر زبان انگلیسی آشنایی داشته باشیم و مدام درحال تلاش برای افزایش دایره لغات خود باشیم اما در بحث رایتینگ انگلیسی اهمیت گرامر نسبتاً بالاتر است.
به هنگام مکالمه یک ارتباط تعاملی با مخاطب خود دارید و اگر نتوانید از طریق جملات صحیح از لحاظ گرامری یا لغوی منظور خود را برسانید حداقل میتوانید از زبان بدن استفاده کنید.این درحالیست که به هنگام نوشتن یک رایتینگ انگلیسی تنها ابزاری که شما برای بیان و انتقال منظور خود در اختیار دارید گرامر و لغات انگلیسی شماست البته بههنگام نوشتن و برای تقویت مهارت نوشتاری، باید به املای کلمات و یا همان spelling لغات توجه ویژهای داشته باشید.
برای واضحتر شدن اهمیت spelling لغات انگلیسی برایتان مثالی میزنم تا این موضوع را بهتر درک کنید. برخی از لغات زبان انگلیسی هستند که تنها یک حرف آنها با یکدیگر متفاوت است و همین تفاوت میتواند معنا را تا حد زیادی تغییر دهد. واژه stationary یک صفت به معنای ثابت یا بیحرکت است درحالیکه اگر حرفه a در این کلمه به حرف e تغییر پیدا کند یعنی داشته باشیم لغت stationery دیگر یک صفت نیست بلکه یک اسم به معنای لوازمالتحریر است!
برای نوشتن رایتینگ انگلیسی یک طرح کلی داشته باشید
بهترین راه آموزش رایتینگ زبان انگلیسی به زبان آموزان این است که به آنها بگوییم بهتر است یک قاعده و طرح کلی را یاد بگیرند و هر بار که میخواهند یک رایتینگ انگلیسی بنویسند، از آن پیروی کنند.
به طور کلی یک رایتینگ انگلیسی از سه بخش کلی تشکیل می شود. پاراگراف معرفی یا introduction paragraph، پاراگراف های بدنه و یا body paragraphs و درنهایت پاراگراف نتیجه گیری یا conclusion paragraph.
در پاراگراف اولیه یا همان پاراگراف معرفی باید تمام تلاش خود را بکنید تا در حین جذب کردن نظر خواننده و متقاعد کردن او برای خواندن ادامه مطلب، نکته اصلی خود را در این پاراگراف بیان کنید و به مخاطب خود بگویید که در ادامهی نوشته ما چه چیزی در انتظار اوست.
بخش بعدی رایتینگ انگلیسی نوشتن پاراگرافهای بدنه است که معمولاً بین دو تا سه پاراگراف می باشد. این پاراگراف ها هر کدام به یک موضوع خاصی اشاره میکنند و تمرکزشان تنها بر یک ایده خواهد بود. اما باید داشته باشید که همه اینها وابسته به ایده اصلی متن شماست که در پاراگراف معرفی آن را ذکر کردهاید.
و اما پاراگراف آخر هر رایتینگ انگلیسی باید پاراگراف نتیجه گیری یا همان conclusion paragraph باشد. در این پاراگراف بهتر است شما نکته جدیدی را بیان نکنید. سعی کنید تنها به خلاصه آنچه که در بالا به آن اشاره کردهاید بپردازید و یا به بیانی دیگر، آنچه را که در پاراگراف معرفی گفته بودید، تکرار کنید.
دنبال کردن این طرح کلی یکی از بهترین راههای تقویت رایتینگ انگلیسی می باشد؛ چراکه شما میدانید که برای نوشتن مطلب باید از کجا شروع کنید در ادامه به بررسی و توضیح چه مواردی بپردازید و در پایان هم با نوشتن یک conclusion paragraph، خواننده خود را متعحب نکرده و به یک باره او را رها نمیکنید.
مرتبط بخوانید: بهترین مقالات آموزش زبان انگلیسی کاربردی را از اینجا بخوانید!
برای تقویت مهارت نوشتاری انگلیسی، تا حد امکان متون مختلف را مطالعه کنید
شاید از خواندن جمله بالا تعجب کنید و بگویید انجام تمرینات درک مطلب و ریدینگ انگلیسی و یا مطالعه متون مختلف چه تاثیری میتواند بر تقویت رایتینگ من داشته باشد؟
اما باید بدانید که اگر شما را هر روز مدت زمانی را هرچند کوتاه به اینکار اختصاص دهید و خود را موظف کنید که متون مختلف به زبان انگلیسی را بخوانید، خواهید دید که پس از گذشت زمان کمی تأثیر بسیار شگفتانگیزی بر روی رایتینگ شما میگذرد.
خواندن مطالب متفاوت به زبان انگلیسی به شما این امکان را میدهد تا به روشی غیرمستقیم، اصول به کار بردن قواعد گرامری و یا چگونگی استفاده از لغات انگلیسی و همچنین نحوه متصل کردن ایدههای مختلف در یک متن را به یاد بگیرید.
در ابتدای مسیر سعی کنید حوزههای مورد علاقه خودتان را برای مطالعه انتخاب کنید. برخی از افراد به خواندن داستانها و رمانهای علاقه مند هستند و برخی دیگر از خواندن اخبار روز دنیا لذت میبرند.
بهتر است در ابتدای مسیر خودتان را مجبور به خواندن یک متن خاص نکنید؛ اما هر چه که پیش رفتید و درک مطلب شما پیشرفت کرد میتوانید حوزههای مختلفی را امتحان کنید تا با نحوه بیان نویسندگان مختلف در حوزههای متفاوت آشنا شوید و بتوانید آنها را در رایتینگ انگلیسی خود پیاده کنید.
در ابتدای این مقاله به این نکته اشاره کردیم که رایتینگ می تواند یک راه ارتباطی با دیگران باشد که یک مثال واضح آن هم نوشتن نامه است.
نوشتن نامه به انگلیسی
به طور کلی نام ها به دو بخش نامه های رسمی و غیررسمی تقسیم می شود. اما باید بدانید که برای نوشتن نامه به انگلیسی بهتر است شما با اصول نامهنگاری انگلیسی آشنا باشید چرا که بخصوص در نوشتن نامه اداری به انگلیسی رعایت نکردن قواعد نامه نگاری رسمی میتواند برای نویسنده مشکل ساز باشد.
نوشتن نامه اداری به انگلیسی
نامههای اداری یا رسمی میتوانند اهداف مختلفی داشته باشند؛ مثلاً میتوانند حاوی یک پیام تبریک برای ترفیع مدیری باشند و یا به هدف تبلیغ محصولی نوشته شده باشند.حتی برای سفارش کالا، شکایت از یک سرویس یا خدمات از نامههای رسمی استفاده میکنیم.
اما صرفنظر از هدفشان یکی از اصول نامه نگاری انگلیسی در یک محیط رسمی این است که هرگز از عبارات غیررسمی استفاده نکنیم و تمام تلاش خود را بکنیم تا خواسته موردنظر خود را بطور خلاصه بیان کنیم.
بعد از نوشتن آدرس گیرنده و فرستنده و درج تاریخ نگارش نامه، به قسمت تعارفات اولیه این نامه یا همان salutation میرسیم. در اینجا اگر نام فرد را بدانید میتوانید از Dear Mr یا Dear Ms استفاده کنید و بعد از آن نام خانوادگی فرد را قرار دهید.
اما اگر فقط تنها جنسیت گیرندهی نامه برای شما واضح است، میتوانید از عبارات Dear Sir یا Dear Madam استفاده کنید.
همچنین اگر از جنسیت گیرنده آگاهی ندارید بهتر است بنویسید Dear Sir or Madam.
بهتر است در همان خط اول هدف خود از نوشتن نامه را به صورت خلاصه بیان کرده و توضیحات خود را به بخش body نامه انتقال دهید.
برای تمام کردن نامه اداری به انگلیسی باید از عبارات خاصی مثل yours faithfully یا yours sincerely یا yours fondly استفاده کنید.
نوشتن نامه دوستانه انگلیسی
نوشتن نامه دوستانه به انگلیسی همانطور که از اسمش واضح است برای برقراری ارتباط با اعضای خانواده، آشنایان و دوستان استفاده می شود.
رعایت اصول نامه نگاری انگلیسی در نامه های غیررسمی و دوستانه به اندازه نامههای اداری اهمیت چندانی ندارد اما بازهم بهتر است در چنین نامههایی هدف نوشتن خود را در ابتدای مطلب بیان کنیم. برای شروع میتوانید از Dear به علاوه اسم کوچک شخص موردنظر استفاده کنید. در بخش پایانی نامه دوستانه هم میتوانید از عباراتی مثل wish you the best یا take care یا yours ever یا love و… استفاده کنید.
حتما اگر سوال یا ابهامی در رابطه با تقویت رایتینگ انگلیسی دارید، در قسمت نظرات بنویسید تا در بروزرسانی های این مقاله، به ابهامات شما به طور کامل پاسخ بدهیم.
ممنون از مقالات مفیدتون
واقعا مشتاقانه منتظرم که هر دفعه بخونم و استفاده کنم
عالیه🌹
سلام متشکرم و خیلی خوشحالیم که دوست داشتید🙏
موفق باشید🌹
سلام ممنون ازتون ممکنه کتابی هم برای تقویت مهارت نوشتاری معرفی کنید؟
سلام خواهش میکنم. بله حتما در مقالات بعدی معرفی میشه. همچنین میتونید از به اینستاگرام انگلیشدان دایرکت بدین و هر سوالی داشته باشین پاسخ داده میشه.🙏