کدام گرایش زبان انگلیسی بهتر است؟ کدام شاخه زبان را انتخاب کنم؟
کدام گرایش زبان انگلیسی بهتر است؟ در این مقاله پاسخ دقیقی به این سوال می دهیم. یادگیری زبان انگلیسی امروزه نه تنها یک مهارت و امتیاز مثبت، بلکه یک ضرورت است.
به همین دلیل است که بسیاری از افراد ترجیح میدهند زبان انگلیسی را به صورت آکادمیک بیاموزند و در دانشگاه در شاخههای مختلف آن، از جمله مترجمی زبان انگلیسی، زبان و ادبیات انگلیسی و آموزش زبان انگلیسی تحصیل کنند. سوالی که برای اکثر داوطلبین کنکور رشته زبان مطرح می شود، این است که کدام شاخه زبان انگلیسی بهتر است. اگر این سوال شما هم هست، حتما تا انتهای این مقاله همراه وبسایت آموزش زبان انگلیشدان باشید.
کدام گرایش زبان انگلیسی بهتر است؟
تحصیل در رشته زبان انگلیسی و گرایش های مختلف آن کاملا یک انتخاب شخصی است. با این حال این هدف میتواند با مسائلی از جمله شغل آینده شما تا حد زیادی ارتباط داشته باشد. پس باید گرایشی را انتخاب کنید که در کنار یادگیری زبان انگلیسی و کسب مهارت در آن، برای شما کاربردی و پول ساز هم باشد و البته آن را دوست هم داشته باشید. چرا که هر چه علاقه ما به رشته ای که در آن تحصیل می کنیم بیشتر باشد، شانس موفقیت ما در آن هم بیشتر خواهد بود.
در ادامه به معرفی گرایشات مختلف رشته زبان انگلیسی در دانشگاه میپردازیم تا بتوانید با دقت بیشتری، آنچه را که برایتان مناسب است انتخاب کنید.
رشته مترجمی زبان انگلیسی
رشته مترجمی یکی از بهترین شاخه های رشته زبان انگلیسی است که می تواند در همه زمینهها برای فارغ التحصیلان کاربردی باشد. گرایش مترجمی زبان را میتوانید در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا انتخاب کنید. در این رشته، کار ترجمه انگلیسی به فارسی و بالعکس آموزش داده می شود.
می توان گفت که هدف اصلی این رشته تربیت نیرو های متخصص در زمینه ترجمه و اعزام آنها به ارگان های مختلف دولتی و خصوصی جهت انجام امور مربوطه است. اهمیت اصلی این رشته نیز برقراری ارتباطات در حوزه های مختلف از جمله اقتصاد، سیاست، فرهنگ و… با سایر نقاط جهان است.
برای این که در رشته مترجمی موفق باشید، علاوه بر زبان انگلیسی باید به دستور زبان فارسی و نکات نگارشی آن نیز مسلط باشید تا ترجمههای بهتر و دقیق تری را انجام دهید.
بازار کار رشته مترجمی زبان انگلیسی
شاید بتوان گفت اصلی ترین شغل برای دانشجویان فارغ التحصیل این رشته، اشتغال به عنوان مترجم در شرکت های دولتی و خصوصی است. همچنین می توانید با شرکت در دورههای تربیت مدرس زبان انگلیسی TTC، در زمینه تدریس زبان انگلیسی در مراکز مختلف هم مشغول شوید.
برای شروع کار به عنوان یک مترجم، اول از همه باید به این کار علاقه کافی داشته باشید. بعد از آن باید به زبان مادری (فارسی) هم تسلط کامل داشته باشید تا بتوانید اصطلاحات انگلیسی یا فارسی را به خوبی معادل سازی کنید. و در وهله آخر نیز انتظار می رود تا تسلط مناسبی به مباحث مربوط به این رشته در حین دوران تحصیل خود کسب کرده باشید.
به طور کلی می توان گفت که بازار کار این گرایش نسبت به سایر شاخه های زبان انگلیسی گسترده تر بوده و می توان گفت که درآمد رشته مترجمی زبان انگلیسی خوب است البته در صورتی که مهارت های لازم را در خود پرورش داده باشید.
البته ذکر این نکته هم مهم است که به همان نسبت، تعداد فارغ التحصیلان این رشته هم بیشتر است! درنتیجه بازار کار آن نیز رقابتی تر است. پس مجددا می گوییم که موفقیت شما در این رشته تماما به شما و تلاش شما بستگی دارد تا یک سر و گردن از بقیه بالا تر باشید.
مشاغلی که یک فارغ التحصیل مترجمی زبان میتواند در آن مشغول به کار شود شامل موارد زیر خواهد بود:
- ترجمه فیلم، سریال، آهنگ، برنامه های مستند، سخنرانی ها، برنامه های آموزشی و…
- ترجمه متون مختلف شامل کتاب ها، مقالات، اسناد، مدارک و پایان نامه ها
- ترجمه شفاهی در امور خبری مطبوعاتی، سیاسی و اقتصادی
- ترجمه خبرها و فعالیت در رسانههای مختلف سیاسی، فرهنگی، سلامت، ورزشی و…
- کار در دارالترجمهها و یا کار آفرینی با تاسیس دارالترجمه که نیازمند اخد مجوز های مربوط به خود می باشد
- استخدام به عنوان مترجم در شرکتهای مختلف دولتی و خصوصی
- فعالیت به عنوان مترجم همزمان در ارگان های مختلف
- اشتغال در وزارت امور خارجه و یا هر شرکتی که به طور مستقیم با خارجیان در ارتباط است
- امکان دور کاری با دریافت پروژه های مختلف و انجام آن در منزل و یا حتی راه اندازی سایت های مربوط به ترجمه و دریافت سفارش های آنلاین از طریق فضای وب و شبکه های مجازی
دروس رشته مترجمی زبان انگلیسی
تحصیل در رشته مترجمی زبان انگلیسی در دانشگاه با یادگیری اصول ابتدایی ترجمه آغاز میشود. همچنین مهارت ترجمه انگلیسی به فارسی و برعکس هم به دانشجویان آموزش داده میشود. هرچه سالهای بیشتری در این رشته تحصیل کنید، مباحث تخصصیتر شده و شما با انواع سبک نگارش و ترجمه آنها آشنا می شوید و می توانید ترجمه های عمیق تر و دقیق تری را ارائه نمائید. به همین دلیل انتظار میرود شخصی که در این رشته تحصیل کرده است بتواند در همه موضوعات و زمینهها ترجمه قابل قبولی ارائه کند.
دروس رشته مترجمی زبان انگلیسی از ۳ بخش دروس پایه، عمومی و تخصصی تشکیل می شود. دروس پایه و عمومی برای رشته های زبان و ادبیات انگلیسی و مترجمی یکسان و مشترک می باشد اما هر کدام دروس تخصصی مجزایی دارند.
دروس ارائه شده در این رشته شامل موارد زیر است:
- آشنایی با ادبیات معاصر، مقاله نویسی، نامه نگاری، انواع نثرها، اصطلاحات و تعبیرات و…
- اصول و روش ترجمه و آشنایی با انواع مختلف آن شامل شفاهی و پیشرفته، ترجمه متون مختلف از قبیل مطبوعاتی، اسلامی، سیاسی و ادبی و…
- سایر دروس از قبیل زبان شناسی، نگارش، آزمون سازی و…
مرتبط بخوانید: با شرکت در کلاس های تدریس خصوصی آنلاین زبان انگلیسی انگلیشدان، بدون رفتن به دانشگاه و در کمترین زمان ممکن، سطح زبان انگلیسی و مکالمه خودتان را متحول کنید و وارد بازار کار شوید…!
آیا رشته مترجمی زبان انگلیسی خوب است؟
خوب بودن یک رشته بستگی به علاقمندی دانشجو به آن رشته، میزان تلاش و فعالیت و همچنین امکان اشتغال در آن دارد. با این حال باید گفت که رشته مترجمی زبان یکی از کاربردیترین رشتههای مرتبط با زبان انگلیسی است که همانطور که گفته شد در کنار درآمد خوب، متقاضیان زیادی هم دارد.
آیا رشته مترجمی زبان انگلیسی سخت است؟
در مورد سختی این رشته یا هر رشته دیگری، عوامل مختلفی را باید در کنار هم مورد ارزیابی قرار داد. باید توجه داشت که این رشته، یک مهارت و قابل فراگیری است و با تمرین، تکرار و تلاش میتوانید به راحتی در رشته مترجمی زبان انگلیسی موفق باشید. به علاوه و به گفته دانشجویان و فارغ التحصیلان این رشته، مترجمی سخت ترین گرایش زبان انگلیسی نیست و نگرانی از این بابت نباید برای شما وجود داشته باشد.
رشته زبان و ادبیات انگلیسی
این گرایش نیز در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکترا ارائه می شود. در این رشته دانشجو با ادبیات انگلیسی آشنا می شود. موضوعات ادبی مختلف در این زبان را بررسی می کند و همچنین نقد و بررسی آثار ادبی جهان در دورههای مختلف زمانی مثل دوره رنسانس، دوره مدرن، پست مدرن و … از دروس این گرایش محسوب می شوند. و البته در دوره های ارشد و دکترا هم به طور تخصصی راجع به ادبیات انگلیسی و جهان بحث می شود.
بازار کار رشته زبان و ادبیات انگلیسی
فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در مشاغل مختلف نیازمند به مهارت های زبان انگلیسی مشغول به کار شوند که از آن میان می توان به نویسندگی و روزنامه نگاری، تدریس زبان انگلیسی بعد از دریافت مدرک TTC، همکاری با مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها و همچنین مراکز علمی و پژوهشی اشاره کرد.
همچنین می توان گفت که رشته زبان و ادبیات انگلیسی می تواند حداقل روی کاغذ بازار کار بهتری نسبت به سایر رشته های علوم انسانی داشته باشد. علت آن را هم می توان تمایل روز افزون افراد به فراگیری هر چه بهتر زبان انگلیسی دانست.
دروس رشته ادبیات انگلیسی
دروس رشته زبان و ادبیات انگلیسی ابتدا با بررسی مفاهیم پایه شامل خواندن، نگارش و مکالمه آغاز می گردد و در طول ۳ ترم اول، دانشجویان را با کلیات این رشته آشنا می کند. بعد از این مدت دانشجو رشته ادبیات انگلیسی آماده فراگیری دروس تخصصی این رشته می گردد. همچنین درسی تحت عنوان زبان دوم (معمولا فرانسه یا آلمانی) نیز در این زمان ارائه می شود که مکالمات و قواعد ابتدایی را در مورد آن زبان خواهید آموخت.
دروس تخصصی و مشترک رشته زبان و ادبیات انگلیسی شامل موارد زیر می باشد:
آشنایی با تاریخ ادبیات انگلیسی، فنون و صناعات ادبی و داستان کوتاه، بیان شفاهی داستان، آشنایی با مفاهیم ادبی و انواع نثر، بررسی و ترجمه متون ادبی، نمایشنامه ها و اشعار ادبیات انگلیسی، آشنایی با زبان دوم، زبان شناسی و کلیات آن، روش های نقد ادبی و فراگیری مکاتبات ادبی، آشنایی با نویسندگان قرن بیستم، آزمون سازی، نامه نگاری و نحوه نگارش، اصطلاحات و تعبیرات زبان انگلیسی، مقاله نویسی، آوا شناسی، نگارش پیشرفته و…
آیا رشته زبان و ادبیات انگلیسی خوب است؟
این رشته برای کسانی که به مباحث ادبی علاقمند هستند بسیار هیجان انگیز خواهد بود. در صورتی که به ادبیات یا مباحث ادبی دورههای مختلف علاقه ندارید، بهتر است این رشته را فراموش کنید.
آیا رشته زبان و ادبیات انگلیسی سخت است؟
سخت بودن یک واژه نسبی و قیاسی است بنابراین نمی توان به طور کلی در این باره نظر داد. با این حال اکثر دانشجویان گرایش های مختلف زبان انگلیسی معتقدند که رشته زبان و ادبیات انگلیسی از سایر زیرشاخههای این رشته سخت تر است.
در صورتی که به رشته تحصیلی خود علاقه داشته باشید تلاش برای رسیدن به موفقیت و یادگیری دروس آن کار سختی نخواهد بود. توصیه می شود به جای تفکرات انتقادی یا قضاوت بر اساس پیش زمینههای ذهنی، با دقت و توجه رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و از چالش هایی که برای یادگیری پیش روی شما قرار دارد، هراس نداشته باشید. همچنین بهتر است قبل از ورود به این رشته از دانش زبان عمومی خوبی برخوردار باشید.
رشته آموزش زبان انگلیسی
رشته آموزش زبان انگلیسی نیز می تواند یکی از بهترین زیرشاخه های رشته زبان انگلیسی باشد. گرایش آموزش زبان را هم میتوانید در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری انتخاب کنید. همچنین برای این که در رشته آموزش زبان انگلیسی موفق باشید، مهم ترین پیش شرط آن این است که صبور و علاقه مند به تدریس کردن باشید و دروس مربوطه را نیز به خوبی بیاموزید.
بازار کار رشته آموزش زبان انگلیسی
در واقع اصلی ترین شغلی که می توان برای فارغ التحصیلان این رشته در نظر گرفت، تدریس به عنوان معلم زبان انگلیسی در سازمان های دولتی، خصوصی، مدارس و آموزشگاه ها می باشد.
افراد می توانند با شرکت در دوره های تربیت مدرس TTC مختص هر سازمان، در آنجا به عنوان استاد خصوصی یا گروهی زبان انگلیسی مشغول به کار شوند. هر چند که در دست داشتن مدارک کارشناسی و بالاتر رشته آموزش زبان انگلیسی نیز می تواند کفایت کند.
برای شروع کار خود به عنوان یک مدرس زبان انگلیسی باید علاوه بر تسلط به مباحث درسی رشته خود، توان انتقال و تفهیم مطالب را در خود پرورش داده تا بتوانید در این مسیر موفق باشید.
مشاغلی که این دسته از فارغ التحصیلان رشته زبان انگلیسی می توانند در آن مشغول به کار شوند، شامل موارد زیر خواهد بود:
- تدریس در موسسات خصوصی و گروهی آموزش زبان انگلیسی
- تدریس خصوصی به صورت فریلنسری با درامد بسیار خوب
- تدریس در دانشگاه ها و مدارس در مقاطع مختلف
- همکاری با ارگان ها و شرکت های مختلف جهت انجام فعالیت های مربوط به دوبله و ترجمه
- همکاری با شرکت ها و آژانس های مسافرتی به عنوان تور لیدر
- اقدام جهت تاسیس موسسات آموزش زبان انگلیسی که نیازمند شرایط خاص، سرمایه اولیه و اخذ مجوز های مربوطه می باشد
به طور کلی می توان گفت که فارغ التحصیلان این رشته بازار کار خوبی خواهند داشت که البته این موضوع به شدت تحت تاثیر میزان دانش، استعداد و البته خلاقیت افراد در کار کردن و درآمد زایی می باشد.
دروس رشته آموزش زبان انگلیسی
رشته آموزش زبان انگلیسی به بررسی مسائل مربوط به یادگیری زبان می پردازد و دستور العمل های انجام صحیح آن را ارائه می کند. در واقع می توان گفت که رشته آموزش زبان انگلیسی از چندین رشته مختلف تشکیل شده است. همچنین مفاهیم رشته هایی از جمله روانشناسی، جامعه شناسی و… در این رشته و با محوریت آموزش زبان قرار می گیرند.
دروس این شاخه زبان انگلیسی نیز به طور خلاصه شامل اصول و فلسفه آموزش و پرورش، خواندن و درک مطلب، دستور و نگارش، گفت و شنود و تهیه مطالب درسی تدریس عملی دبیرستان و… می باشد.
از فردی که در این گرایش زبان انگلیسی تحصیل کرده انتظار می رود بتواند تدریسی درست، فنی و مطابق با اصول حرفه ای در سطوح مختلف زبان انگلیسی ارائه نماید.
آیا رشته آموزش زبان انگلیسی خوب است؟
همانطور که بالا تر هم گفته شد، خوب بودن یک رشته بیشتر از همه چیز به علاقه شما به آن حوزه بستگی دارد. اگر فردی هستید که از تدریس کردن و انتقال مفاهیم به سایرین لذت می برید و از صبر و حوصله کافی نیز برخوردار می باشید، احتمالا رشته آموزش زبان انگلیسی برای شما مناسب خواهد بود.
آیا رشته آموزش زبان انگلیسی سخت است؟
واقعا نمی توان گفت که رشته آموزش زبان انگلیسی سخت است! هرچند که مجدد باید بگوییم که میزان سختی آن، به علاقه و استعداد شما نیز به مقدار زیادی وابسته است. در صورت داشتن تمرین و تکرار به میزان کافی و البته به طور هوشمندانه، حتما می توانید در این رشته موفق شوید.
در پایان هم باید اشاره کنیم که موارد ذکر شده، مربوط به گرایش های زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی است. در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا هم گرایش های ادبیات انگلیسی، آموزش زبان انگلیسی و زبان شناسی مطرح می شود.
امیدوارم با مطالعه ی این مقاله از وبسایت انگلیشدان، متوجه شده باشید که کدام شاخه زبان انگلیسی بهتر است. البته برای شما!
سلام. وقت بخیر. به واسطه رشته ادبیات انگلیسی هم امکان تدریس در مدارس وجود داره؟!
سلام دوست عزیز وقت شما هم بخیر
این سوال رو بهتر هست از جایی که قصد استخدام شدن در اونجا رو دارید بپرسید.
موفق باشید.
با سلام از رشته مترجمی زبان انگلیسی میشه در امتحانات دبیری انگلیسی شرکت کرد ؟
سلام همراه عزیز
فکر می کنم بهتر و دقیق تر باشه که این سوال رو از همان ارگان برگزار کننده آزمون دبیری زبان انگلیسی بپرسید.
سلام وقت بخیر
برای رشته آموزش زبان باید زبان رو در سطح خوبی بلد باشیم؟
سلام بله همینطوره!
سلام خسته نباشید میشه بگید کدوم رشته تاپ تره؟و نیاز یه رتبه بالاتری تو کنکور زبان داره؟ ممنون میشم
سلام و تشکر از شما
ببینید نمیشه گفت کدوم تاپ تره، اینکه کدوم بهتره بستگی به علاقه شما داره. متناسب با علاقتون باید انتخاب کنید. اگر علاقه مند به تدریس زبان هستید، احتمالا رشته آموزش زبان انگلیسی برای شما بهتر باشه و…
سلام وقت شما بخیر
برای اینکه بخوایم یکی از سه رشته بالا رو انتخاب کنیم ایا باید مدرک زبان داشته باشیم یا زبانمون عالی باشه؟
با زبان متوسط و در حد دبیرستان نمیشه این رشته ها رو انتخاب کرد؟
سلام وقت شما هم بخیر باشه دوست عزیز
نه نیازی به داشتن مدارک از قبل نیست. با سطح زبان معمولی هم میتونید ولی با توجه به نوع رشته تحصیلی انتخابیتون، بهتره که زودتر سطح دانش زبانی خودتون رو ارتقا بدین….
با ارزوی موفقیت برای شما
سلام روزتون بخیر.
شغل مترجمی اینده دار هست؟
منظورم اینه ه با پیشرفت علم و هوش مصنوعی احتمال از بین رفتن این شغل نیست؟
سلام و درود
ببینید قطعا این شغل اینده دار هست و به این بستگی داره که چقدر در اون حرفه ای و توانمند بشید….
هوشمصنوعی هم در سال های اینده خیلی از مشاغل رو ممکنه تحت تاثیر قرار بده…
سلام ببخشید یه سوال داشتم.اینکه با ورود به رشته زبان و ادبیات انگلیسی دیگه تضمین شغلی نداریم درسته؟منم میخواستم مهاجرت کنم. به چه صورت هستش با این رشته؟به طور کلی دبیری زبان فرهنگیان بهتره یا این رشته؟دانشگاهش مختلطه؟یا بومی سازی شده؟ممنون میشم جواب بدین. و هممینطور یه مقایسه نسبی راجب حقوق کسی که زبان و ادبیات انگلیسی خونده با کسی که دبیر مستخدم اموزش و پرورشه.
سلام دوست عزیز روزتون بخیر
پاسخ به تمامی سوالات شما خودش نیاز به یک مقاله داره 😅
رشته ادبیات انگلیسی رشته خوبی هست و قرار نیس به اینده شغلیتون صدمه ای وارد کنه!
اینکه رشته اموزش زبان بهتره یا ادبیات، بستگی به سلیقه شخصی خودتون داره.
و از بابت میزان حقوق هم نمیشه مقایسشون کرد بستگی داره به نوع کاری که انجام میدین و کیفیت انجام اون کار توسط شما. ببینید که خودتون به کدوم بیشتر علاقه دارید…
سلام وقتبخیر… برای دبیری زبان انگلیسی که داخل آزمون های استخدامی هست رشته مورد نیازش رو نوشته دبیری زبان انگلیسی، ایا دبیری زبان انگلیسی با آموزش زبان انگلیسی متفاوت هست؟
سلام وقت شما هم بخیر. خیر تفاوتی نداره